• Çekirdekli karabuğdaylı ekmek nasıl yapılır?
    23 Aralık 2024

    Türk mutfağının olmazsa olmazlarından ekmeği genellikle ya marketlerden ya da fırınlardan alıyoruz. Ancak evde katkısız ve sağlıklı ekmek yapmak hiç te zor değil. Üstelik evde kolay bir şekilde yapacağınız bu ekmek tariflerinden sonra fırın ekmeğini aramayacağınıza da emin olabilirsiniz. Peki bol çekirdekli, kuru yemişli, besleyici ve doyurucu bir ekmek nasıl yapılır?

    ÇEKİRDEKLİ KARABUĞDAYLI EKMEK NASIL YAPILIR?

    Malzemeler

    Maya
    25 g Yaş Maya
    65 ml Ilık su
    1 çorba kaşığı Pekmez
    Ekmek
    225 g Karabuğday unu
    100 g Pirinç unu
    100 g Yulaf unu
    100 g Ay çekirdeği
    100 g Kabak çekirdeği
    25 g Keten tohumu
    40 g Susam
    35 g Keçiboynuzu unu
    20 g Psyllium husk tozu (karnıyarık otu tozu)
    2 tatlı kaşığı Tuz
    2 tatlı kaşığı Kimyon
    50 g Kuru yaban mersini

    ÇEKİRDEKLİ KARABUĞDAYLI EKMEK TARİFİ

    Kitchen Machine’de maya ve suyu karıştır.

    Pekmezi ekleyip yavaş yavaş 5 dakika (padd’le ile) çevir.

    Yaban mersini dışındaki bütün kuru malzemeleri geniş bir kapta karıştır.

    Kitchen Machine’e mayalı suya ekle. Bağlayana kadar karıştır.

    İçine kuru yaban mersinlerini ekle.

    Dikdörtgen kabın içine pişirme kağıdı yerleştir.

    Harcı kabın içine alıp üzerine karabuğday unu serpiştir.

    Üzerine bir örtü ört ve 2 saat oda sıcaklığında kabarmaya bırak.

    Fırını 225 dereceye ısıt. Ekmeği 65-70 dakika pişir.

    Kesmeden evvel bir gece oda sıcaklığında üzeri açık şekilde soğumaya bırak.

    İnce dilimle.

    İlgili Haberler

    ÇOK OKUNANLAR