• Bahçeli’den ‘Türkiye Partisi’ çağrısı
    02 Nisan 2025 Kaynak: BİDOGU MEDYA

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” hedefinin önemini vurgulayarak, tüm siyasi partilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sadık kalması gerektiğini belirtti. Bahçeli, şiddet ve terörü reddederek, her partinin “Türkiye Partisi” olma sorumluluğu taşıdığını ifade etti.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesindeki yazısında, Türkiye’nin geleceği için “Terörsüz Türkiye” hedefinin önemine vurgu yaptı. Bahçeli, tüm siyasi partilerin Türk milletine, Cumhuriyet’in ilkelerine ve ülkenin ortak değerlerine sadık kalmak zorunda olduğunu ifade etti.

    Terörsüz Türkiye Hedefi

    Bahçeli, Cumhuriyetin yeni yüzyılında terörün tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, bu sürecin etnik ve dini kökenlere bakılmaksızın tüm vatandaşlar için faydalı olacağını söyledi. “Terörsüz Türkiye” hedefinin, hem fiilen hem de zihinsel olarak terörün ve şiddetin lanetlenmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, demokrasi ve siyasetin ancak bu ortamda gelişebileceğini belirtti.

    ‘Türkiye Partisi’ Olmak Zorunludur

    Bahçeli, siyasi partilerin “Türkiye Partisi” olmasının gerekliliğine dikkat çekti. Türkiye Partisi olmanın, yalnızca Siyasi Partiler Kanunu’na göre kurulmakla değil, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve ortak değerlere bağlılıkla sağlanacağını belirten Bahçeli, şiddetten arınmış ve silahlı örgütlerle ilişkiyi tamamen kesmiş siyasi partilerin demokratik meşruiyetle siyaset yapması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, tüm partilerden 24 maddede özetlediği Türkiye Partisi olma kriterlerini sıralayarak, bu hedefe ulaşmanın ülkenin kalkınmasına ve güvenliğine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

    Terörü Lanetlemek ve Şiddeti Reddetmek

    Bahçeli, terörü bir yöntem olarak görenlerin ve şiddeti kullananların lanetlenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, siyasetin doğasında yer alan hakkaniyet ve hak arama ilkelerinin, şiddet kullanmadan ve demokratik yollarla ifade edilmesi gerektiğini belirtti.

    Vandalist Anlayışın Sonlandırılması

    MHP Genel Başkanı, sadece dağdaki terörün değil, şehirdeki vandalist anlayışın da son bulması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, terörle mücadele sürecinde toplumsal huzurun sağlanabilmesi için, şehirdeki şiddet ve vandalizmin de bitirilmesinin elzem olduğunu söyledi.

    Yeni Bir Sivil Anayasa Zorunluluğu

    Bahçeli, Türkiye’nin “Terörsüz Türkiye” hedefine ulaşabilmesi için tüm siyasi partilerin sivilleşmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’de yıllarca askeri vesayet altında kalmış olan siyasetin, darbe anayasaları yerine yeni bir sivil anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

    Sonuç: Güçlü Türkiye İçin Birlik

    Bahçeli, tüm partilerin ve siyasetçilerin Türkiye’nin birliği, bekası ve güçlü bir geleceği için çalışması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin milli hedeflere uygun şekilde hareket etmesi ve tüm partilerin, vatandaş odaklı ve kapsayıcı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini ifade etti.

    Bahçeli’den 24 maddede Türkiye Partisi olmanın yolu şu şekilde;

    -Türk devletinin kuruluş ilkelerine, Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlılık.
    -Türkiye’nin hukuk düzenine uygun hareket etme.
    -Ortak tarih, kültür ve medeniyete, gelecek tasavvuruna, birlikte yaşama iradesine güçlü vurgu, tasada ve kıvançta bir olma yönünde duygudaşlık.
    -Vatandaş odaklılık
    -Bölgesel veya belirli kimlikler üzerinden değil Türkiye’nin bütününe yönelik toplumsal sorunlara odaklanan bir siyaset anlayışının egemen olması
    -Milli birliği içselleştirme
    -Terörü ve şiddeti bir yöntem olarak görmeme, amaçları için terörü yöntem olarak görenleri lanetleme
    -Türkiye’yi temsil noktasında milli hedef ve politikalara göre hareket etme
    -Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, daha müreffeh bir ülke olması, huzur ve güvenliği, beka ve birlikteliği için çalışma
    -Bölücü, dışlayıcı, toplumu kışkırtıcı, tahrik edici, ayrıştırıcı dil kullanmama
    -Anayasal düzene, hukuk normlarına uygun söylem geliştirme
    -PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerini meşrulaştırmama
    -Kimlik siyasetini öne çıkarmak yerine kapsayıcı Türk vatandaşlığı üzerinde mutabakat
    -Türkiye’nin birliği, bekası ortak geleceği ve güçlü Türkiye için çaba sarfetme
    -Siyasete katılımı artırma, teşkilatlarında çeşitliliği sağlama
    -Etnik temelli siyaseti çağrıştıran unsurlardan vaz geçme
    -Devlet kurumlarıyla iletişimi güçlendirme
    -Devlet karşıtı politika ve söyleme son verme
    -Parti programlarında istiklal marşı okuma, Türk bayrağı asma gibi ritüelleri yerine getirme
    -Kurucu değerlere Atatürk’e sahip çıkmak
    -Şehidine ağlamak, milli maç galibiyetine sevinmek
    -Milli sınırlar içinde üniter yapıda birlikte yaşama iradesine inançla bağlı olmak, tek devlet, tek millet, tek vatan tek bayrak ta birleşmek, anayasanın ilk üç maddesindeki kurucu ilkere sadık olmak
    -Güçlü Türkiye ve müreffeh toplum için politika geliştirmek
    -Kısaca Önce ülkem ve milletim diyebilmek hep birlikte Türkiye’ye inanmaktır.

    * Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

    İlgili Haberler

    ÇOK OKUNANLAR