Gazeteci Bahar Feyzan, Silivri Cezaevi’nde Ümit Özdağ’ı ziyarette bulundu. Feyzan’ın aktardığına göre Özdağ, Osman Kavala hakkında dikkat çeken bir itirafta bulundu.
Gazeteci Bahar Feyzan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ümit Özdağ’ı ziyaret ettiğini bildirdi. Feyzan, görüşmede Özdağ’a iddianamesini sorduğunu belirtti.
Kavala İle Alakalı Olumsuz Konuşmuştu
Özdağ, daha önce Kavala İle alakalı olumsuz yorumlarda bulunmuştu. Zafer Partisi liderinin Kavala hakkındaki görüşlerinin olumlu yönde gelişmesi kamuoyu tarafından ilgi çekti. Bu gelişmeler Özdağ’ın Zafer Partisi’nin politikasıyla alakalı bir değişim metodu oluşturacak mı? Sorusunu düşündürüyor.
Feyzan: “Kavala’nın Masum Olduğunu Düşünmesi Oldu”
Feyzan, “Silivri’de Ümit Özdağ’ı ziyaret ettim. İddianamesini sordum. Ama en önemlisi; Osman Kavala’nın masum olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Keşke daha önce sahip çıksaydım, Osman Kavala’ya” dedi. Bir gazeteci olarak gözlemim siyasi duvarlarını yıkan bir Ümit Özdağ ile karşılaştım” dedi.
Özdağ, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla gözaltına alınıp “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” iddiasıyla 21 Ocak’ta tutuklandı.
Kavala ile Özdağ Aynı Hapishanede
Osman Kavala, 18 Ekim 2017’de Gaziantep’te gözaltına alınıp, 1 Kasım 2017’de “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” iddiasıyla tutuklandı. Kavala, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak yargılandı. 18 Şubat 2020’de bu davadan beraat etti ve tahliyesine karar verildi. Ancak, tahliye edilmeden hemen sonra başka bir soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı.
Kavala, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkilendirildiği iddiasıyla bir kez daha tutuklandı. Daha sonra “siyasal veya askeri casusluk” suçlamasıyla da tutuklandı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 25 Nisan 2022’de iş insanı Osman Kavala’nın “casusluk” suçlamasından beraat ve tahliyesine, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
Özdağ Daha Önce Kavala’nın Kitabını Okuduğunu Söylemişti
Ümit Özdağ Şu İfadeleri Kullanmıştı:
“Bazı arkadaşlar Silivri’de hücremde roman dışında hangi kitabı/kitapları okuduğumu soruyorlar.
Yıllardır aynı anda 2, 3 bazen 4 kitabı birlikte okurum. Birisini okuyup yorulunca diğerine geçerim.
Silivri’de de bu alışkanlığım değişmedi. Nutuk, Ayşe Buğra ve Asena Günal’ın ‘Bir Dava Hikayesi-Osman Kavala’nın Yedi Yılı’ ve Barış Bahçeci’nin ‘Türkiye Devletinin Varoluş Döngüsünde Maliye Teftiş Kurulu 1879-2011’ adlı kitaplarını okuyorum.”