• Hal verileri açıklandı: İstanbul’un sofrası 205 bin tonla kuruldu
    21 Mayıs 2025 Kaynak: BİDOGU MEDYA

    Bidogu-Havaların ısınmasıyla birlikte hem sebze hem de meyve tüketiminde artış gözlendi. Özellikle meyve çeşitliliğinin artması ve çileğin tezgâhlara bol miktarda ulaşması tüketici alışkanlıklarına da yansıdı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Hal Müdürlüğü, 2025 yılı Nisan ayına ait yaş meyve ve sebze giriş verilerini açıkladı. Verilere göre, Bayrampaşa ve Ataşehir hallerine toplam 205.838 ton ürün girişi yapıldı.

     

    Bu miktarın 60.727 tonu meyve, 145.111 tonu ise sebze oldu.

    • Bayrampaşa Hali, 44.264 ton meyve ve 111.670 ton sebzeyle ürün girişinin büyük kısmını karşıladı.

    • Ataşehir Hali ise 16.463 ton meyve ve 33.441 ton sebzeyle sürece katkı sağladı.

    Baharın Gözdesi: Çilek ve Domates

    İstanbulluların Nisan ayında en çok tercih ettiği meyve çilek oldu. Tam 9.867 ton çilek, pazarlarda ve manav tezgâhlarında yerini aldı. Çileği sırasıyla:

    • Elma (9.330 ton)

    • Muz (8.773 ton)

    • Portakal (7.498 ton)

    • Limon (7.365 ton) izledi.

    Sebze kategorisinde ise açık ara farkla domates ilk sırada yer aldı. Nisan ayı boyunca İstanbul’a 37.474 ton domates getirildi.
    Onu takip eden diğer sebzeler:

    • Salatalık (19.328 ton)

    • Patates (17.070 ton)

    • Biber (12.345 ton)

    • Soğan (9.462 ton) oldu.

    (Haber Merkezi)

    * Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

    İlgili Haberler

    ÇOK OKUNANLAR